HR++ beglazing.

Upgrade uw woning met onze standaard HR++ beglazing, een investering in comfort en energie-efficiëntie. Deze geavanceerde vorm van isolerend glas bestaat uit twee glaspanelen met een speciale coating en een argon- of krypton-gasvulling tussen de panelen, waardoor uitstekende thermische isolatie wordt gerealiseerd. Hierdoor wordt de warmte in de winter vastgehouden en blijft overtollige warmte in de zomer buiten.

Wat is HR++ beglazing?

Onze kozijnen zijn standaard uitgerust met de nieuwste HR++ beglazing. In tegenstelling tot standaard dubbel glas wordt HR++ beglazing in de spouw tussen de glaspanelen gevuld met argon gas en voorzien van een speciale warmte reflecterende coating aan de binnenkant. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de winter beter wordt vastgehouden en de koele lucht in de zomer beter wordt vastgehouden.

Het grote voordeel van HR++ glas is de aanzienlijke verlaging van de energiekosten. Door de verbeterde isolatie hoeft uw verwarming minder hard te werken, wat resulteert in een lagere energierekening. Daarnaast draagt HR++ beglazing bij aan een aangename leefomgeving door condensvorming aan de binnenzijde van het raam te verminderen.

Uitleg

Wat is argon gas?

Argon is een kleur- en geurloos edelgas en tevens het meest gebruikte gas in isolerend glas. Het is dikker dan lucht, wat resulteert in een verbeterde isolatie. Het gebruik van argon gas kan de algehele U-waarde tot wel 16% verbeteren!

Wat betekent de U-waarde?

De U-waarde (Watt/m2K) geeft aan hoeveel warmte het isolerende glas per vierkante meter binnenlaat. Een lagere U-waarde staat gelijk aan betere isolatie, waardoor in de zomer de warmte buiten blijft en in de winter de warmte binnen.

Deze veelgestelde vraag illustreert het belang van de U-waarde, waarbij een lagere waarde niet alleen resulteert in een betere isolatie, maar ook bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat.

U-waarden variëren van 5,8 tot 6 voor enkel glas, tot 0,5 tot 0,9 voor driedubbel of triple glas (HR+++). Hoewel er geen enorm verschil is in isolatie tussen HR++ (dubbel) en HR+++ (triple), raden we vaak triple glas aan voor situaties waar geluidswering een meerwaarde biedt, zoals wonen aan een drukke straat met veel verkeer.

Subsidie op beglazing.

Om in aanmerking te komen voor subsidie op uw beglazing, dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen: u moet minimaal 8m² isolerend glaswerk in uw woning laten plaatsen met een minimale U-waarde van 1,3. Onze HR++ beglazing voldoet aan deze eis.

Met HR++ beglazing investeert u dus niet alleen in lagere energiekosten, maar ook in een duurzamere woning en een comfortabeler binnenklimaat. Maak de overstap naar de efficiëntie van HR++ glas en geniet van de voordelen op lange termijn.

Meer weten?

Ontdek onze pagina financiële tips!

Ontdek onze diensten.